Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa JTD повечко пуши, диагностика във Варна?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa JTD повечко пуши, диагностика във Варна?

Като за младши Алфа шофьор да питам и аз няколко работи.

Значи взех си алфата преди около 2 месеца. Имаше направени подобрения по двигателя като сменена турбина от Алфа Gt 1.9 jtd i чип. Последните 2 седмици забелязвам че колата си пуши доста стабилно с черен дим, ако я настъпвам по-рязко или пък се мъчи в по-ниски обороти.
    Доста хора им очерних живота по светофарите ако се напъват повечко, не могат да сварят да си затворят прозорците.

И така де, поразпитах тук там и ми казаха да си погледна въздушния филтър дали се е зацапал и ако е съм склонен да си сложа спортен такъв (ако може някои да предложи нещо прилично за прилични пари) или да прегледам самото турбо за някой откачен или пробит маркуч.

Искам да я пусна на 1 диагностика да видя там какво ще ми кажат и се интересувам къде мога да си направя такава качествена във Варна и ориентировъчната и цена.

Ако може да има някакви други проблеми свързани с турбото или двигателя с удоволствие бих прочел различни мнения от подобни ситуации.

Благодаря предварително.

Първоначално публикувано от Deyan Dimitrov Покажи съобщение
    Като за младши Алфа шофьор да питам и аз няколко работи.

Значи взех си алфата преди около 2 месеца. Имаше направени подобрения по двигателя като сменена турбина от Алфа Gt 1.9 jtd i чип. Последните 2 седмици забелязвам че колата си пуши доста стабилно с черен дим, ако я настъпвам по-рязко или пък се мъчи в по-ниски обороти.
    Доста хора им очерних живота по светофарите ако се напъват повечко, не могат да сварят да си затворят прозорците.

И така де, поразпитах тук там и ми казаха да си погледна въздушния филтър дали се е зацапал и ако е съм склонен да си сложа спортен такъв (ако може някои да предложи нещо прилично за прилични пари) или да прегледам самото турбо за някой откачен или пробит маркуч.

Искам да я пусна на 1 диагностика да видя там какво ще ми кажат и се интересувам къде мога да си направя такава качествена във Варна и ориентировъчната и цена.

Ако може да има някакви други проблеми свързани с турбото или двигателя с удоволствие бих прочел различни мнения от подобни ситуации.

Благодаря предварително.

Иди и си напляскай мапера първо!
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

re

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
      Иди и си напляскай мапера първо!
      Бъди ако можеш малко по-конкретен, за какво точно иде реч, къде да го направя, за какви пари, ефекти и т.н

Тепърва влизам в тънкостите на занаята и затова ми обяснявайте малко като на малоумен

Мерси!

Comment

Намери улица ,,Наум". Там ти е спасението.
        АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
        FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Бъди ако можеш малко по-конкретен, за какво точно иде реч, къде да го направя, за какви пари, ефекти и т.н

Тепърва влизам в тънкостите на занаята и затова ми обяснявайте малко като на малоумен

Мерси!
          Ако колата върви повече от стоков автомобил ( така да го нарека ) и пуши черно значи мапера, който и е правил чипа е сипвал нафта с големия черпак образно казано!
          sigpic

Comment

Ако колата върви повече от стоков автомобил ( така да го нарека ) и пуши черно значи мапера, който и е правил чипа е сипвал нафта с големия черпак образно казано!
            Има ли вариант да отида да си направя нов ремап на колата, че наистина колата си гори нафтица повечко от очакваното поне според мен. Не мога да кажа,че я жаля много тая кола, но все пак прави с 1-2 литра разход по-голям от нормалното което трябва да е.

Comment

има вариант разбира се. Отиди при Иво да ти направи една диагностика и да ти каже какво да направиш и при кого тук във Варна

Автоцентър "Ауто Тех 1", 0888757558,0878527144
              Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
              Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
              Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                има вариант разбира се. Отиди при Иво да ти направи една диагностика и да ти каже какво да направиш и при кого тук във Варна

Автоцентър "Ауто Тех 1", 0888757558,0878527144
                Мисля другата седмица след празниците да отида да видим за какво иде реч.

Comment

Мисля другата седмица след празниците да отида да видим за какво иде реч.
                  Ма първо му се обади и си запиши час
                  sigpic

Comment

.....да прегледам самото турбо за някой откачен или пробит маркуч.
                    Навсякъде къде има турбо път разгледай, обикновено е от там проблема, фащаш някой да дава газ вътре и се ослушвай за свистене, трябва да е заминал някой маркуч.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ма първо му се обади и си запиши час
                      Взех си визитка вчера, само трябва да ми кажеш по-удобен ден.

Comment

Взех си визитка вчера, само трябва да ми кажеш по-удобен ден.

Е що не каза че си ти
                        Обади се в понеделник и ще я гледам че при теб доколкото успях да разбера е схема с тая турбина
                        sigpic

Comment

Да не пускам нова тема понеже във Шумен няма много разбирачи само взимат пари с кого да се уговоря да дойда до Варна да я закачи да видим какво ще покаже става въпрос за 2.0 тс 155к.с.Някой петък или събота и с цена ;Д

Comment

Колега, кво и е на 2ката?
                            (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Working...
                            X